HTML

Utolsó kommentek

Moden konzervativizmus Kelet-Európában: mit gondoltok Václav Klausról?

2007.10.15. 20:12 ___________________________ (törölt)

Bocs, tudom, hogy egyre laposabb a blog, de mostanában nincs energiám a nagyobb témákba belekezdeni. Szóval, most megint egy rövidebb. Utánanéztem, hogy a mi régiónkban van-e olyan politikus, aki kb. közel áll ahhoz a világnézethez és stílushoz, amivel szimpatizálok. Publikációi, nyilatkozatai alapján Václav Klaus úgy tűnik, hogy egészen közel. De azért ezzel még óvatos lennék, mert fogalmam sincs, hogy mit csinált miniszterelnökként: akkor még túl fiatal voltam. Még akár az is lehet, hogy hótt' kamu az ember, egyszerűen nincs elég információm. Szóval, vannak valakinek konkrét emlékei, akár pozitívak, akár negatívak?

Anyagok magyarul:


www.hhrf.org/szabadujsag/2005/36/klaus.htm



http://www.origo.hu/nagyvilag/20070517marxistakhoz.html


http://siofok.mconet.biz/index.php?action=fullnews&id=161525&category=18&category_name=kulfold

Angolul:

http://en.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Klaus

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://neokon.blog.hu/api/trackback/id/tr24197319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parkanyer · http://www.parkanyer.blogspot.com 2008.05.01. 23:02:41

Ha erdekel Klaus, ihol a szemelyes weblapja, van sok angol, nemet iras is rajta: www.klaus.cz

Valoban, Klaus miniszterelnoki tevekenysege sokszor megosztja a cseh konzervativokat es a libertarianus ekomokusokat is: meg megy a vita a transzformacioban jatszott szereperol. Pl. o alatta indult el a nagyprivatizacio, sokan a Kozep Europaban egyeduallo vagyonjegyees privatizacio atyjanak tartjak: itt megint talasz olyanokat akik aldjak, masok atkozzak ezert.

Tuskhoz hasonloan kemeny Hayek-hivo, imadja a libertarianus konferenciakat, ahova gyakran hivjak, jelengel a globalwarmingos estabilishmentet ostorozza.
süti beállítások módosítása