HTML

Utolsó kommentek

A sógorék

2007.11.29. 00:17 ___________________________ (törölt)

Motoszkál bennem, hogy vissza kéne költözni Közép-Európába 1-2 éven belül, bár Magyarországra most még egy pár évig nem, amíg nem változik meg valami, de azért a közelbe, úgy Bécs környékére.

De időnként akkora köcsögségekről lehet olvasni a neten, hogy az állam leesik. Tucatnyi szabálysértés? Kábé a fele durván bűncselemény. Legalábbis pl. itt Angliában bűncselekmény valakinek elvenni az útlevelét azon a fél percen túl, amíg felírják az adatokat. Ugyanis nem az illető tulajdona, hanem a kormányáé. A bankkártya-lehúzási trükköt pedig nem is kell kommentálni, annyira egyértelmű (behajtás bírósági végzés nélkül? na ne vicceljünk).

Mi legyen? Ismertek valakit, aki Ausztriába költözött? Mik a tapasztalatai? Én a Microsoftnál ismertem ott öt évvel ezelőtt egy csajt, neki tetszett akkoriban, de rég nem hallottam felőle.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://neokon.blog.hu/api/trackback/id/tr83246184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2007.11.29. 01:07:33

Azért csapott ez a hír ekkora zajt, mert az osztrákokból ezt senki nem nézné ki. [Ha ez Magyarországon történik, senkit nem érdekelne] Hülyék mindenhol vannak, ahol ember él, így Ausztriában is.

A szomorú inkább az, hogy nem lettek felelösségre vonva, de ettöl függetlenül hiszem, hogy még mindig a világ egyik legjobb helye [ha hétköznapi életröl van szó] Ausztria. Habár mostanában nagyon gyanakodva tekintenek a bevándorlókra, de ez elsösorban a törökök ellen irányul.

Ha nyugis helyet akarsz javaslom Szlovéniát vagy Dániát.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2007.11.29. 01:08:28

Jah, egyébként mi a baj Angliával?

manofa 2007.11.29. 07:30:13

En ismerek valakit aki 18 evesen ment becsbe es 20 eve ott el, nem nagyon akar hazajonni. :)

Refuse/Resist! 2007.11.29. 11:12:35

Sógorék Tirolban laknak, 3 éve, ügyintézéssel, hatósággal sose volt gondjuk. Szerintem ilyen szempontból sokkal jobb Austria Mo-nál.
Az emberek piszok zárkózottak, mondjuk kicist tirpák vidéken laktak, alig volt rajtuk kívül más diplomás a faluban.
Bécs ilyen szempontból biztos más.

valaki 2007.11.29. 20:03:59

Bécs kábé annyira érdekes, mint egy angliai kisváros:)

___________________________ (törölt) 2007.12.03. 20:52:38

"Jah, egyébként mi a baj Angliával?"

Nem tudom. Dolgozni nagyon jó, élni nem annyira... de valószínű, hogy ez Black Country sajátosság.

Szóval két választásom van. Le Londonba (sokáig tiltakoztam ellene, mondván, hogy 27 év Budapest elég volt a nagyvárosokból, de kezdek rájönni, hogy éppen ezért muszáj), amihez az kell, hogy felmondani (pedig nagyon frankó a cég), és költözni, vagy pedig vissza Bécsbe, amihez az kell, hogy felmondani, költözni, és mellesleg valahol közben megtanulni németül végre rendesen, de szerintem az nem annyira gáz. Majd kiveszek pár hónapot két cég között.

Egyelőre a második verzió jobb ötletnek tűnik...

___________________________ (törölt) 2007.12.03. 23:17:01

Valaki,

neijesztgess :-)

Azért voltam egy párszor - bár kicsit odébb, amikor még a régi jó Gazometer (hüpp, hüpp, nosztalgia) üzemelt - magában a városban mondjuk keveset, de alapvetően a Kopakagrana és a Bermuda-Dreiecke nevű városrészekről jókat hallottam :-)

___________________________ (törölt) 2007.12.03. 23:19:35

B.,

kérném elmagyarázni, hogy hogyan kapcsolódik ide a netmunka88, ellenesetben spamnak veszem, és kiszedem...
süti beállítások módosítása